Според бившия министър на труда и социалната политика Зорница Русинова в предложения проект за

...
Според бившия министър на труда и социалната политика Зорница Русинова в предложения проект за
Коментари Харесай

Зорница Русинова: В проектобюджета липсват конкретни политики

Според бившия министър на труда и обществената политика Зорница Русинова в оферти план за бюджет липсват съответни политики, а обещаните обществени заплащания са свързани със заложения ръст на минималната работна заплата. 

 

Тиери Боде -  ръководител на Френския стопански, обществен и екологичен съвет:

Целта ни е до 2050г. да сме обезпечили индиферентност във връзка с въглерода. Това нещо ще се отрази извънредно за някои предприятия, по тази причина ние интензивно работим с всички обществени сътрудници, с цел да няма разтърсвания и този развой да се случи гладко. Институциите не са в положение сами да оправят тези законодателни и други ограничения, по тази причина ние си сътрудничим с тях. 

Опитваме се да работим по съответни тематики за французите - по какъв начин да си осигурят екологично жилище и да изолират постройката в която живеят. Ние предаваме въпросите на проведеното гражданско общество на френските депутати.

Приемаме доста младежи в съвета, също по този начин и учители. Представяме им организациите на гражданското общество. За да може да преодолеем проблемите, би трябвало да имаме органзиирано гражданско общество.

Пространството Шенген е част от усилване на взаимоотношенията сред европейските страни. Знаем, че България планува да влезе в Шенген и еврозоната. Франция е позитивно настроена към това и счита, че България би трябвало да е в тези европейски клубове. Франция Ви подкрепя в това. 

 

 
Зорница Русинова - ръководител на Икономическия и обществен съвет:

Българският икономчиески и обществен съвет е създаден преди 20г. по прилика на най-стария подобен в Европа - Френския. Нашата цел е България да бъде по-зелена. Ние имаме доста твърда позиция във връзка с прехода към ниско-въглеводородните излъчвания. Нашата роля е обаче е тези процеси да се случват в полза на жителите.

Проблемите с демографската криза у нас са доста. В отделнтие региони на страната има разнообразни несъответствия. Това са 12 основни области, като например здравеопазване, обществени политики, превоз, земеделие, икономическо развиване, претовареност и т.н. Чрез тези сфери ние даваме съответни рекомендации, с които България да излезе от демографската рецесия. Това е тематика по която не мога да кажа, че някой работи интензивно в страната, някак си ограниченията в обособените браншове също не дават резултат, по тази причина ние желаеме да сме във фокуса на политиците

Ние сме си сложили 3 хоризонтални тематики, които са напълно в поддръжка на идеята на държавното управление България да е член на Шенген, еврозоната и Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Специално за Шенген ние считаме, че това не единствено ще облекчи свободното движение на хора, само че и независимост на компаниите, които влагат в България.

За първи път през тази седмица подписахме споразумение между Българския и Френския обществен съвет, тъй че да стартираме по-интензивно да обменяме опит и да вършим общи начинания.  

 

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР